Zoeken

Gerard Doornbos Ambassadeur Groene Hart

De Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart verwelkomt Gerard Doornbos als ambassadeur voor het Groene Hart. In samenspraak met de Stuurgroep voorzitter zal Gerard, voormalig dijkgraaf van Hoogheemraadschap van Rijnland, het ambassadeurschap invullen. Gerard wil in het Groene Hart en daarbuiten op zoek naar nieuwe allianties op integrale onderwerpen uit het Perspectief Groene Hart, zoals bijvoorbeeld de energietransitie, circulaire economie en natuur -inclusieve landbouw.

bruggen bouwen

Het Groene Hart is groot en divers. Er zijn talrijke initiatieven binnen het Groene Hart evenals in de steden rondom het Groene Hart. De Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart heeft zichzelf ten doel gesteld om waar mogelijk onderwerpen op de agenda te krijgen, met elkaar te verbinden en verder te brengen. Om hier gestalte aan te geven is de Stuurgroep Groene Hart op zoek gegaan naar een ambassadeur, die bruggen kan bouwen en een breed netwerk heeft.

van akkerbouwer tot dijkgraaf

Gerard Doornbos is zijn loopbaan begonnen op een akkerbouwbedrijf in Nagele en is daarnaast altijd bestuurlijk actief geweest in verschillende landbouworganisaties. Zo was hij onder andere van 1995-2005 voorzitter van LTO Nederland. Van 2005 tot 2017 was hij dijkgraaf bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Bent u actief in of voor het Groene Hart met een vernieuwend initiatief en zoekt u nieuwe partners, dan kunt u Gerard uitnodigen voor een gesprek. Dit kan via het Programmabureau Groene Hart.

Gerard Doornbos


Gerard Doornbos