Nieuwsbrief juli

header-nieuwsbrief
Juli 2015

Stuurgroep Groene Hart vol ambitie nog 4 jaar door

Logo Groene Hart NL

Al in de eerste maand na de installatie van de Gedeputeerden in de Groene Hart provincies kwam de Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart bijeen. Wat wordt de inhoudelijke focus? Hoe hoog zetten we in op ambitie?

Lees het bericht.

Terugblik op collegetour IN HET VEEN

In het Veen

Is veen beperkt houdbaar of kunnen we nog eeuwen door? De 150 deelnemers van Collegetour IN HET VEEN hebben daar allemaal zo hun eigen mening over. Hoe hard gaat het met de bodemdaling en vooral wat voor consequenties heeft de bodemdaling voor leven, wonen, werken en vertoeven in dit o zo Hollandse landschap?

Lees het bericht.

Kwaliteitsatelier Dat kan anders

Atelier

“Zonder drempels elkaar weten te vinden.”  Één van de ‘mooie momenten’ die het waard is om in te lijsten. Deelnemers aan het kwaliteitsatelier Dat kan anders werden daarmee meteen aan het werk gezet.

Lees het bericht.

Sloepennetwerk werkt aanstekelijk

Sloepennetwerk

Het Sloepennetwerk breidt zich steeds verder uit. Begin juli wordt het sloepennetwerk Laag-Holland geopend.

Lees het bericht.

Ruimte voor innovatie in het Groene Hart

Drainmachine Zegveld

Dit jaar is Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart gestart met het kernproject Ruimte voor Innovatie. In opdracht van het programmabureau heeft stagiaire Diederik den Houting onderzocht wat de mogelijkheden zijn van de Crisis- en herstelwet en green deals voor een snellere uitvoering van experimenten.

Lees het bericht.

Save the date

safethedatenow

Gein blijft op de kaart

Varen in het Groene Hart

Het lijkt een kleinigheidje. Bij de renovatie van Geinboogbrug was de provincie Noord-Holland van plan de doorvaarthoogte terug te brengen tot 2.20 meter.

Lees het bericht.

Feiten & cijfers Groene Hart

Groene Hart Monitor 2014

Dit voorjaar zijn twee onderzoeken uitgekomen die gezamenlijk een duidelijk beeld geven hoe het Nationaal Landschap Groene Hart er voor staat. Beide documenten zijn digitaal beschikbaar. Het gaat om ‘Groene Hart Monitor 2014. Feiten en Cijfers en een aanzet tot gesprek’ en ‘Het Groene Hart in Beeld.’ Een uniek veengebied midden in de Randstad.

Topsurf

Hazerswoude demo topsurf 06

Met ontmoetingen zoals In het Veen en het kernproject Ruimte voor Innovatie, vraagt de Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart aandacht voor Bodemdaling en de noodzaak tot innovatie. Mogelijk is het product Topsurf zo'n innovatie. Het samenwerkingsverband Groene Hart Werkt wil graag een pilot met dit product.

Zie persbericht (pdf, 10 kB).

Aan- en afmelden kunt u hier.

Heeft u pers gerelateerde vragen, dan kunt u terecht bij Suzanne Groenbos.

suzanne.groenbos@stuurgroepgroenehart.nl